Fentener van Vlissingen investeert opnieuw in taxatiesoftware

Bouwer van taxatiesoftware Kate Innovations ontvangt wederom een kapitaalinjectie van Boron, de investeringmaatschappij van miljardair John Fentener van Vlissingen.

Een bedrag is niet bekend gemaakt. Boron nam in 2020 een meerderheidsbelang in de softwarebouwer. Ook LegalThings, dat vastgoedbedrijven helpt bij het digitaliseren van hun contracten, is in handen van de miljardairsfamilie Fentener van Vlissingen.

De extra investering moet Kate in staat stellen het team verder uit te breiden, haar bestaande producten te verbeteren en versneld een nieuw softwareplatform te lanceren voor taxateurs, makelaars, financiers en eigenaren.

Enorme toename

De adoptie van nieuwe technologieën en innovatie is volgens Kate de afgelopen twee jaar enorm toegenomen binnen de vastgoedsector. Erik Schlooz, ceo van Kate Innovations: “Wij investeren al jaren samen met onze klanten in processen voor de Taxateur van de Toekomst. Met deze extra investering kunnen we opschalen, nieuwe technologieën zoals AI integreren, duurzaamheid nog beter op de kaart zetten en versneld nieuwe producten lanceren.”

Nieuw platform

Het team van Kate verwacht eind 2024 een volledig nieuw softwareplatform te lanceren. “Al zeven jaar is ons huidige platform in ontwikkeling en we hebben samen met onze klanten al veel verbeterd. Nu is het tijd om die waardevolle ervaring om te zetten in een nieuw platform als basis voor de toekomst”, voegt Erik Schlooz toe.