Februari begint met drukte op huurtransactiemarkt

In de eerste februariweken is het de huurmarkt die de kar trekt. Veel transacties konden er worden gemeld in de kantoor- en retailsector.

CBRE IM meldde dat het een reeks nieuwe huurders heeft aangetrokken voor de nieuw opgeleverde ‘Tower Ten’, die deel uitmaakt van het World Trade Centre aan de Amsterdamse Zuidas. In totaal gaat het om vier ‘nieuwe’ huurders, die in totaal 2200 m² in de duurzame nieuwe toren gaan huren. Bij deze transacties werd CBRE IM commercieel begeleid door Van Gool Elburg en CBRE.

In Utrecht blijft het hagelnieuwe Central Park aan het Stadsplateau 30 nieuwe huurders trekken. Naar verwachting verhuist in Q2 het bedrijf KnowBe4, dat gespecialiseerd is in online security, naar de zesde verdieping van het gebouw. Het bedrijf huurt in totaal 1350 m² en werd in het verhuurproces begeleid door Redept in samenwerking met Newmark. Ans de Wijn Bedrijfshuisvesting vertegenwoordigde verhuurders Angelo Gordon en APF, in samenwerking met JLL en Cushman & Wakefield.

In de PropertyNL datasheet van week 6 staan onder meer de bovengenoemde transacties. Het wekelijkse overzicht met grotere transacties vermeldt zowel beleggingstransacties als gebruikstransacties van commercieel vastgoed. Ook is er ruimte voor leningen. Dit overzicht wordt ook opgenomen in PropertyNL Magazine.