Expresso en Claudia Sträter binnen drie weken doorverkocht

De winkelketens Expresso en Claudia Sträter zijn kort na hun doorstart alweer verkocht. Holdingmaatschappij Nxt Fashion, die begin deze maand een doorstart aankondigde voor het Nederlandse deel van de voormalige FNG-ketens, heeft de merken overgedaan aan de Van Uffelen Groep.

Voor veel filialen is onzeker of ze open zullen blijven. Van Uffelen verwacht minimaal dertig van de ongeveer zestig winkels van Claudia Sträter en Expresso open te houden. Dat hangt onder andere af van onderhandelingen met verhuurders van winkelpanden. Ook moet volgens een woordvoerder nog duidelijk worden hoe rendabel bepaalde winkels zijn.

Met het openhouden van dertig filialen zal de werkgelegenheid voor minimaal 175 medewerkers zijn gegarandeerd. Hoeveel werknemers Claudia Sträter en Expresso nu hebben, was kort na de overname nog niet geheel duidelijk. Financiële details over de overname zijn niet bekendgemaakt.

Nieuwe eigenaar
Van Uffelen is nu nog actief met 46 vestigingen in Nederland. Het modewinkelbedrijf uit Delft hoopt met de overname zijn aanbod diverser te maken. De aangekochte winkels blijven onder de namen Claudia Sträter en Expresso actief.