Duurzaam bedrijfsgebouw voor Britse belegger in de maak in Aalsmeer

Op een zichtlocatie langs de N201 bij Aalsmeer ontwikkelt Kanjers Vastgoed binnenkort circa 13.480 m² hoogwaardige nieuwbouw bedrijfs-/kantoorruimte voor het Britse Melcombe Partners. Het terrein lag lang braak. 

De locatie betreft een plot aan de Andorraweg binnen bedrijventerrein ‘Green Park Aalsmeer’. Het gemengde bedrijventerrein voor innovatieve sierteelt, logistieke dienstverleners en lokale bedrijvigheid staat te boek als een toplocatie in de metropoolregio Amsterdam en de Randstad. Veel grote, nationale en internationale productiebedrijven en logistieke dienstverleners zijn al in de omgeving gevestigd, waaronder Dutch Flower Group, Waterdrinker, Bosman & Van Zaal, Bakkersland/Albert Heijn, Dillewijn Zwapak, Intratuin, Alex Andersen, DHL en K+N.

Hotel met 500 kamers

Royal FloraHolland ligt op een steenworp afstand en door de nieuwe N201 is Luchthaven Schiphol op nog geen 5 minuten weg. Naar alle verwachting zal in 2025 ook een dual branded Hilton hotel worden geopend met 500 kamers, meerdere restaurants, bars en vergaderfaciliteiten. De locatie van het geplande hotel bevindt zich op loopafstand van Green Park Aalsmeer. 

Parkeerplaats voor Schiphol

De kavel voor de nieuwe bedrijfshal was tot 1993 eigendom van de kwekersfamilie Arendsen, na de verkoop kwam het perceel in beheer van Kanjers Vastgoed en werd het lange tijd gebruikt door 24/7 Schiphol Parking. In overleg met Greenpark is het perceel opnieuw verkaveld en kwam het idee voor nieuwbouw tot stand. Het perceel bedraagt maar liefst 16.800 m² en biedt dus alle ruimte om nieuwbouw te realiseren.

Het toekomstige bedrijfspand leent zich uitstekend als distributiecentrum, maar ook bedrijven in de sierteelt, home, gift, garden, fashion en maakindustrie passen goed op deze locatie. Het pand zal onder andere worden voorzien van meerdere loadingdocks, overheaddeuren, gedeeltelijk dubbellaags mezzanine en ruime parkeergelegenheid voor personenauto’s. Het pand krijgt naar verwachting een Breeam Excellent-certificaat.

Strategische A-locaties

Koper Melcombe Partners is een internationale commerciële vastgoed partij die zich met name richt op industriële en logistieke bedrijfspanden op strategische A-locaties in en rondom de grote steden in Europa.

Naar verwachting zal de bouw van het pand eind 2022/begin 2023 starten en de verwachte oplevering is gepland voor Q3 2023. Sec Architecten heeft het moderne bedrijfsgebouw ontworpen, en aannemersbedrijf Aan de Stegge Twello zal de bouw gaan uitvoeren.

De verkoper is bijgestaan door N/P Partners. De koper is bijgestaan door Ringstate, Royal Haskoning DHV en Van Doorne Notarissen. Het pand wordt te huur aangeboden door Van Luling BOG en Savills.