Delta lanceert CitySwitch, vastgoedoplossing voor last-milelogistiek

Delta Development lanceert CitySwitch, een emissievrije last-mile vastgoedoplossing met drie locaties in voorbereiding.

Cradle-to-cradle ontwikkelaar Delta Development hoopt begin 2024 al drie locaties operationeel te hebben.  De drie locaties, bestemd voor crossdocking en warehousing, worden ontwikkeld in Groningen (6 units), Almere (2 units) en Heerlen/Hoensbroek (2 units). CitySwitch heeft de ambitie de komende twee á drie jaar een netwerk van ongeveer 25 hubs te realiseren. Doel is een netwerk van zeo emission stadslogistiek rond de 30 grootste steden.

CitySwitch biedt overslagpunten van waaruit e-commerce bedrijven en bezorgdiensten de stadsdistributie van pakketten naar de consument en winkels emissievrij kunnen verzorgen. De hubs zijn flexibel en schaalbaar en omvatten minimaal 2 units.

Uniforme aanpak

Dave van der Werff: ‘Het CitySwitch concept is volledig uitgewerkt. We werken met een uniforme aanpak voor de units die flexibel ingepast kunnen worden op uiteenlopende locaties. Daarom kunnen wij snel beoordelen of een locatie geschikt is. Dat maakt ons interessant voor grondeigenaren die snel willen weten waar ze aan toe zijn.’

Ook voor gemeenten is Delta volgens Van der Werff een interessante partij. Ook weer door de snelheid waarmee Delta locaties kan beoordelen en een ontwikkeling realiseren.

Voldoende ruimte

Elke unit heeft een oppervlakte van circa 1500 m² plus 260 m² kantoorruimte en wordt voorzien van een ruim terrein met voldoende ruimte voor manoeuvreren en parkeren. Per unit zijn er circa 25 parkeerplekken voor auto’s en 15 parkeerplaatsen voor bussen. Groningen heeft bijvoorbeeld 163 autoparkeerplaatsen en 87 bus parkeerplaatsen Daarnaast heeft iedere unit tot wel 14 dockdeuren voor bestelbussen of bakwagens, 3 docks voor vrachtwagens en een extra grote overheaddeur. De terreinen worden voorzien van een elektrische laadinfrastructuur die waar mogelijk direct wordt gevoed vanuit de PV-installaties op het dak van de units.

Concreet zijn de eerste drie CitySwitch hubs hier in voorbereiding: CitySwitch Almere, 2 units, Rondebeltweg 114-116, 1329 BH Almere; CitySwitch Groningen, 6 units, Trondheimweg, Groningen, ter hoogte van nummer 5, het exacte huisnummer moet nog vastgesteld worden; CitySwitch Heerlen, 2 units, Handelsstraat, Heerlen, ter hoogte van nummer 22, het exacte huisnummer moet nog vastgesteld worden.