Deka transformeert The Bank tot flexibele kantoorruimte

De Duitse vastgoedbelegger Deka Immobilien is na bijna 10 jaar begonnen met de transformatie van haar iconische bezit The Bank in hartje Amsterdam. 

The Bank, gevestigd aan het Rembrandplein 47 en opleverd in 1932, was decennialang het onderkomen van de Amsterdamsche Bank en haar rechtopvolger ABN Amro. 

Het gigantische gebouw -goed voor 26.000 m2 kantoorvloer en ruimt 5.000 meter retail- dat langs het Rembrandtpleind loopt van Herengracht tot Amstelstraat kwam in 2015 in handen van  Deka Immobilien. De Duitse vastgoedbelegger betaalde er toenmalige eigenaar Kroonenberg Groep € 275 mln voor. 

In 2008-2010 werd het pand voor het laatst onder handen genomen onder leiding van architect Rijnboutt. Sindsdien fungeerde het pand als kantoor- en winkelruimte. Het gebouw kende voorname huurders als Booking.com, dat in 2023 verhuisde naar het Oosterdokseiland. Ook later gesneefde initiatieven als supermarkt Marqt en een museum voor Ajax hadden er een plekje. 

Volgens de projectwebsite van The Bank is of komt er van de huidige 26.000 m2 kantoorruimte 18.000 m2 beschikbaar. Het monumentale gebouw wordt momenteel in samenwerking met Cushman & Wakefield PDS, ontwerpbureau Tank en de makelaars CBRE en Cushman & Wakefield herontwikkeld. Deka Immobilien wil het klaar maken 'voor een nieuw tijdperk dat tegemoet komt aan de evoluerende behoeften van zijn huurders.'

De kantoorvloeren van ca. 5.000 m2 worden herontwikkeld door Cushman & Wakefield PDS tot flexibele kantooruimte met dynamisch aanpasbare configuraties. Ook zal een er uitgebreide herinrichting met hoogwaardige voorzieningen van de gemeenschappelijke ruimtes plaatsvinden, ontworpen door Tank.
Deka streeft bij oplevering naar Energielabel A+++ en BREEAMNL In-Use Excellent certificering.

Het  getransformeerde The Bank moet medio 2025 haar deuren openen