Deka Immobilien koopt The Bank van Kroonenberg voor € 275 mln

Kroonenberg Groep heeft overeenstemming bereikt met Deka Immobilien over de verkoop van The Bank aan het Rembrandtplein te Amsterdam.

Kroonenberg Groep heeft overeenstemming bereikt met Deka Immobilien over de verkoop van The Bank aan het Rembrandtplein te Amsterdam.

Met de verkoop is een bedrag gemoeid van ruim € 275 mln. De levering van het pand zal hoogstwaarschijnlijk nog dit jaar plaatsvinden.

Kroonenberg Groep werd in 2006 volledig eigenaar van The Bank en heeft het voormalige ABN AMRO hoofdkantoor daarna ingrijpend herontwikkeld.

De grootschalige herontwikkeling was zeer succesvol en werd onder meer bekroond met de FGH Vastgoedprijs 2012.

The Bank is geheel en langjarig verhuurd. Booking.com, Guerrilla Games en BNP Paribas huren gezamenlijk de circa 25.000m² kantoorruimte. In de plint, die circa 7000 m² multifunctionele ruimte beslaat, zijn Marqt, Starbucks, Wagamama, Vapiano, Shabu Shabu, Hummbar en ABN AMRO gevestigd. Ook heeft The Bank een eigen, openbare parkeergarage geëxploiteerd door Parkking.

Lesley Bamberger, topman van Kroonenberg: ‘We hebben met The Bank een mooi stukje Amsterdam gecreëerd. We gaan dit continueren met onze andere projecten in de stad zoals Gelderlandplein en de Kalvertoren. Daarmee ligt onze focus meer op prime retail.’

Kroonenberg Groep werd bij de verkoop geadviseerd door KroesePaternotte en Houthoff Buruma. Deka Immobilien werd geadviseerd door BakerMcKenzie.