Deel koopwoningen in KIEM in Pijnacker wordt sociale huur

Het aanbod sociale huurwoningen in woonwijk De Scheg in Pijnacker wordt uitgebreid van 72 naar 100.

28 appartementen die koopwoning zouden worden gaan naar het socale huuraanbod. Op 9 januari 2024 tekenden de gemeente Pijnacker-Nootdorp, woningcorporatie Staedion en Janssen de Jong Projectontwikkeling een overeenkomst hiervoor. De huurwoningen maken onderdeel uit van nieuwbouwproject KIEM ‘Wonen in de Scheg’ waar in totaal ruim 300 woningen worden gerealiseerd.

Staedion is de afnemer van de 72 appartementen in de gebouwen ‘Kiemweide’ en ‘Hofmanweide’, waarvan de bouw op korte termijn start. Daar komen er nu 28 bij in gebouw ‘Ruigrokweide’. De bouw van de 28 appartementen zal naar verwachting starten in het tweede kwartaal van 2024.

KIEM ‘Wonen in de Scheg’ is een gebiedsontwikkeling van Janssen de Jong Projectontwikkeling in het noorden van Pijnacker. In deze nieuwe wijk, die ook wel bekend staat als woonwijk De Scheg, worden ruim 300 huur- en koopwoningen gerealiseerd. Het plan bestaat uit verschillende woningtypes voor uiteenlopende doelgroepen. Naar verwachting worden de eerste woningen in KIEM in de zomer van 2024 opgeleverd.