Realisatieovereenkomst voor sociale huurappartementen in Pijnacker

Het aanbod sociale huurwoningen in Pijnacker wordt uitgebreid met 72 appartementen.

Op 31 augustus werd hiertoe de realisatieovereenkomst ondertekend door Janssen de Jong Projectontwikkeling en bouwbedrijf De Langen & van den Berg. De huurwoningen maken deel uit van nieuwbouwproject Kiem waar ruim 300 huur- en koopwoningen worden gerealiseerd.

De nieuwe woonwijk ligt in het noorden van Pijnacker. De bouw van de eerste fase is al gestart. Naar verwachting worden de eerste woningen van deze fase in de zomer van 2024 opgeleverd. Fase 2 bestaat uit 11 eengezinswoningen en 8 (geschakelde) villa's.

Twee appartementencomplexen

De tweede fase omvat tevens de hierboven genoemde 72 sociale huurwoningen. Deze worden verspreid over twee appartementengebouwen en hebben een woonoppervlakte van circa 65 m². Woningcorporatie Staedion is de afnemer van de 72 appartementen in de gebouwen Kiemweide en Hofmanweide en verwierf deze al anderhalf jaar geleden. De bouw van de appartementencomplexen zal naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar starten. 

Goede samenwerking

Stefan Boere, regiodirecteur West bij Janssen de Jong Projectontwikkeling: ‘Met trots zetten we een belangrijke stap in het vergroten van het woningaanbod in Pijnacker, met in dit geval betaalbare huurwoningen.’

Tomas van den Berg, directeur bij bouwbedrijf De Langen & van den Berg: ‘Dit is niet de eerste bouwopdracht die wij van Janssen de Jong Projectontwikkeling mogen ontvangen en wij kijken er naar uit deze goede samenwerking nu dus te kunnen voortzetten.’ 

Over Kiem

Kiem is een gebiedsontwikkeling van Janssen de Jong Projectontwikkeling in het noorden van Pijnacker. In deze nieuwe wijk, die ook wel bekend staat als woonwijk De Scheg, worden ruim 300 huur- en koopwoningen gerealiseerd.