Decathlon Alkmaar binnenkort geopend

Op woensdag 22 maart wordt de winkel van sportretailer Decathlon in Alkmaar officieel geopend. Het is de elfde vestiging van Decathlon in Nederland en de tweede vestiging in Noord-Holland.

De winkel, met een oppervlakte van circa 3400 m², is gevestigd aan de voorzijde van het volledig vernieuwde winkelcentrum Noorder Arcade en biedt ruimte aan sportartikelen voor 65 sporten en verschillende zones om producten te testen. Ook is er een buitengebied met een sportveld dat geschikt is voor onder meer voetbal en hockey. De nieuwe winkel ligt op een steenworp afstand van de binnenstad en is goed bereikbaar.

Tijdens de openingsdag organiseert Decathlon een sportdag voor de winkel waarbij kinderen van Alkmaarse basisscholen verschillende sporten kunnen uitproberen. Wethouder Victor Kloos en vestigingsdirecteur Dé van Es zullen de winkel om 12 uur officieel openen.

Op dit moment ondergaat het winkelcentrum een grootschalige verbouwing om het aantrekkelijker en bezoekersvriendelijker te maken. Deze wordt binnenkort afgerond. Het winkelcentrum is veel ruimtelijker geworden door een goede indeling van de nieuwe winkelruimtes, het aanpassen van vloerdelen, het atrium met de verdiepingshoge interactieve reclamezuilen en de renovatie van de glaskap.