D&S Groep koopt 125 appartementen in Rotterdam-Zuid

Een particuliere belegger heeft de Zuidpleinflat in Rotterdam-Zuid verkocht aan D&S Groep. Het is de eerste transactie van grotere omvang van bestaande woningen dit jaar.

Het 13 verdiepingen hoge gebouw met 125 appartementen en 12 commerciële ruimtes staat in het stadsdeel Charlois.

De woontoren werd in de oorlogsjaren ontworpen door Willem van Tijen. Ook Gerrit Rietveld heeft aan het ontwerp meegewerkt. Het gebouw werd in 1949 opgeleverd, in tijden van woningschaarste. Het is een voorbeeld van de architectuur van de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog.

Eens was de Zuidpleinflat het hoogste woongebouw van Europa. Inmiddels voorziet het al meer dan 70 jaar in de vraag naar betaalbare huisvesting in Rotterdam-Zuid. Daarbij is de flat door haar bijzondere bouwwijze en haar plaats in de geschiedenis van Rotterdam-Zuid landelijk erkend als rijksmonument. De koper wil het goede bewaren en ziet kansen voor de toekomst. D&S Groep heeft al meer dan 35 jaar ervaring in het vastgoed. Naast beleggingen hebben ze een bouwbedrijf, doen ze aan vastgoed/vve-beheer en makelaardij.

De verkoper werd commercieel geadviseerd door Colliers en juridisch bijgestaan door Schaap Advocaten uit Rotterdam. De koper werd commercieel bijgestaan door Capital Value.