Coronacrisis is dé game changer in retailland

De coronacrisis is dé game changer in retailland. Ontwikkelingen die al in gang gezet waren, zoals de verschuiving van fysiek naar online winkelen, raakten in een stroomversnelling.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 4, 21 april 2023

In de winkelstraten en centrumgebieden werden de gevolgen snel en op indringende wijze zichtbaar: een snel toenemende leegstand, dalende leefbaarheid en afnemende sociale veiligheid. Beleggingsresultaten van winkelvastgoed stonden zwaar onder druk en het beoogde pensioeninkomen uit het winkelpand van de voormalige winkelier verdween als sneeuw voor de zon. De praktijk leert ons al: ‘Leegstaande winkels vul je niet meer met winkels’.

Over dit onderwerp sprak dr. ir. Ingrid Janssen tijdens een online speedcollege van Weebers Vastgoed Advocaten. Samen met Caroline Weebers en Onno Tacoma gaf ze een doorkijkje naar de ontwikkelingen op het gebied van transformatie in centrumgebieden van steden en dorpen, welk bestuurlijk instrumentarium inzetbaar is en hoe de markt verleid kan worden om te participeren in deze opgave.

 

Het online Speedcollege ‘Winkels vul je niet meer met winkels’ is terug te kijken op www.tias.edu/kennis/dossiers/detail/vastgoedsturing-innovatie