Commerz Real verwerft hotels in Breda en Leiden

Commerz Real heeft in twee te bouwen Intercity Hotels belegd in Breda en Leiden via zijn Luxemburgse fonds CR Fund Management.

Het hotel in Breda krijgt 174 kamers, dat in Leiden 115. Oplevering van de hotels is voorzien voor 2023, waarna de hotels worden ondergebracht in het Commerz Real European Hotel Fund en gemanaged door STAG Hotels Netherlands, een dochterbedrijf van Steigenberger Hotels.

Synchroon is de verkopende partij in Leiden, in Breda zijn het Synchroon samen met bouwbedrijf J.P. van Eesteren.

Het hotel in Breda ligt bij het Breda centrale station en maakt deel uit van de ontwikkeling 5Tracks, dat tevens twee gemengde gebouwen met kantoren en woningen omvat, een parkeergarage en een park.

Het Leidse project ligt ook vlak bij het station en maakte deel uit van de ontwikkeling Octagon.  Daar zijn ook twee woongebouwen onderdeel van, alsmede retail in de plint en een parkeergarage.

Het Commerz Real European Hotel Fund belegt in Europese hotels en street naar een belegd volume van 250 miljoen euro. Steigenberger investeert 12 miljoen in het fonds, dat streeft naar een rendement van 5,5 procent.

Commerz Real werd in de transacties bijgestaan door Eversheds Sutherland (juridisch), Crowe Horwarth (fiscaal) en Traject (techniek). Synchroon en J.P. van Eesteren haddenals adviseur Colliers Hotel (commercieel) and Barents Krans (juridisch).