Cofinimmo verwerft een eerstelijnszorgcentrum in Vlaardingen

Cofinimmo groep uit Brussel heeft alle aandelen verworven van de vennootschap die eigenares is van een medisch centrum in Vlaardingen in de provincie Zuid-Holland.

De transactiesom bedraagt € 5 miljoen. Medisch Centrum Hoog Lede aan de Francijntje de Kadtlaan 44 is momenteel volledig verhuurd aan verschillende zorgverstrekkers.

Het medisch centrum ligt in Vlaardingen, een Zuid-Hollandse stad met ruim 72.000 inwoners. Ongeveer een vijfde van de bevolking van Vlaardingen is ouder dan 65 jaar en dit cijfer zal stijgen tot bijna 25% in 2050. Medisch Centrum Hoog Lede dateert van 2019. Het is een modern multidisciplinair centrum met een eigen architecturale identiteit dat in het midden van een nieuwe woonwijk buiten het stadscentrum van Vlaardingen ligt.

Het gebouw heeft een totale oppervlakte van ongeveer 1300 m², verdeeld over twee verdiepingen. Het gebouw beschikt over energielabel A+++. Het is volledig gasvrij en op het dak werden 102 m² zonnepanelen geplaatst die de elektriciteit- en warmwaterproductie verzorgen.

Er werd met elk van de zorgverstrekkers die in het centrum gevestigd zijn een dubbel netto 1 huurovereenkomst afgesloten met een gewogen gemiddelde looptijd van ruim 13 jaar. De huurgelden zullen jaarlijks geïndexeerd worden volgens de Nederlandse consumentenprijsindex. Het brutohuurrendement is circa 5,5%.  

In Medisch Centrum Hoog Lede zijn meerdere huurders gehuisvest. Men treft er meerdere huisartsenpraktijken en een apotheek aan maar ook praktijken voor fysiotherapie, psychische zorg en aanvullende zorgdiensten. De eigenaar staat hoofdzakelijk in voor de onderhoudskosten van het dak en de structuur van het gebouw.