Claris Zorggroep gaat huren in oud politiebureau aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam

Beleggingsonderneming Lonestar heeft  het voormalig politiebureau gelegen aan de Ferdinand Bolstraat 190-192 te Amsterdam verworven en verhuurd.

Voormalig politiebureau ‘Febo’, zoals het wel werd genoemd, betrof een van de bekendste politiebureaulocaties van Nederland. Voordat het in gebruik werd genomen als politiebureau was het een schoolgebouw, onderdeel van het Rooms-Katholiek Broederhuis van de orde Broeders van Huybergen.

Het object werd aangekocht voor 6,25 mln euro, meldt het Kadaster. De nieuwe eigenaar zal het casco volledig renoveren en waar mogelijk in oude luister herstellen. Er is reeds een omgevingsvergunning ontvangen om de oppervlakte van het markante gebouw uit 1926 te optimaliseren. De achterzijde zal worden uitgebouwd en de kapverdieping volledig worden vernieuwd. Door deze ingrijpende verbouwing kan de 3de verdieping volledig worden benut en zal de totale oppervlakte uitkomen op 2350 m².

Tussen Lonestar en Claris Zorggroep is een langjarige huurovereenkomst gesloten.

Claris Zorggroep is een jonge speler op het gebied van alzheimerzorg. Met vestigingen in Wassenaar en De Bilt en naast deze locatie in Amsterdam ook nog twee te openen zorgvilla’s in Den Haag en Loosdrecht, een zorgverlener waar je niet meer omheen kan.

Na de grondige renovatie en de afbouw van de zorgvilla zal Claris naar verwachting medio juni 2021 haar deuren openen. 

Lonestar maakt deel uit van Meerwaarde AIG, een actieve Amsterdamse beleggingsonderneming met een mooie en gevarieerde vastgoedportefeuille. Deze transactie is door ACE Real Estate in samenwerking met FORT Advocaten (Legal), voor verhuurder tot stand gebracht.