Chalet Group verkoopt 6 kantoren voor € 68 mln

Onlangs heeft een internationale institutionele belegger een portefeuille ter waarde van circa € 67,5 mln gekocht van Chalet Group.

Uit het Kadaster blijkt dat de koper AQS NL Office is, een dochter van het op Guernsey ingeschreven bedrijf AQS Real Estate Partners Europe.

Chalet Group, opgericht in 2009, is uitgegroeid tot een van Nederlands grootste asset managers van commercieel vastgoed (kantoren, bedrijfsgebouwen en winkels). Als asset manager maakt zij deel uit van het Europese managementplatform van Curzon Advisers uit Londen. Chalet Group voert momenteel het beheer over circa 70 objecten, die tezamen ruim 400.000 m² beslaan (inclusief de nu verkochte portefeuille).

Het betreft een kantorenportefeuille waarin de volgende objecten zijn opgenomen:

Oude Meer, Fokkerweg 300
Dit is een nieuw te bouwen distributiecentrum van bijna 39.000 m² op Fokker Logistics Park bij Schiphol.

Rosmalen, Graafsebaan 67
Het hoofdkantoor van bouwonderneming Heijmans is 8200 m² groot. Heijmans verlengde dit voorjaar zijn huurcontract.

Den Haag, Anna van Saksenlaan 30  
Ekelmans & Meijers Advocaten is huurder van dit 2800 m² grote kantoorpand in het Beatrixkwartier. Het is gebouwd in 2001.

Utrecht, Orteliuslaan 871
In dit ruim 1330 m² grote en 10 jaar oude kantoorpand op Papendorp is DVAN advocatuur & notariaat gevestigd.  

Utrecht, Zonnebaan 21 (foto)
U-Building huisvest een aantal grote huurders, zoals Danone, WCC en Buckaroo. Het kantoorgebouw werd rond de eeuwwisseling gebouwd en is ruim 10.000 m² groot, waarvan nog ongeveer 500 m² beschikbaar is voor verhuur. U-Building ligt direct aan de A2, naast de afslag Maarssen.

Gebouw Transpolis, Hoofddorp, Polarisavenue 1-101 (tweede foto)
Dit is een multi-tenant kantoor op Beukenhorst-Oost, met een vestiging van Regus, een restaurant, businesscenter en fitness. Andere huurders zijn Headfirst, Fedex, Bluecilo, JLG en Fluor. Totale oppervlakte is 18.000 m², waarvan beschikbaar 3750 m². Transpolis werd in 1992 opgeleverd.

Appelhoven Vastgoedadviseurs heeft collegiaal met Cushman & Wakefield de transactie namens de verkoper begeleid. Spring Real Estate was bij het gebouw Transpolis ook betrokken als adviseur van de verkoper. JLL adviseerde de koper op commercieel gebied.
Dentons trad op als juridisch adviseur van de koper en de verkoper liet zich bijstaan door Loyens & Loeff.