Catella investeert in woongebouw Zeezicht in Scheveningen

Stebru en Catella zijn gestart met de bouw van Zeezicht, een gebouw van 45 appartementen bij de haven van Scheveningen.

Catella neemt de woningen af en gaat ze verhuren binnen het hogere segment. Tevens heeft de belegger 46 parkeerplaatsen aagekocht in Zeezicht.

De vorm van het gebouw is geïnspireerd op het grootzeil en de beëindiging van de gevel is als de boeg van een scherp jacht. De gevel voorziet de toekomstige bewoners van een ruim balkon en uitzicht over de zee, de duinen, de haven en de stad. Het ontwerp is van Klunder Architecten.

Alle woningen worden aangesloten op een warmte-koude opslag. Parkeren gebeurt uit het zicht onder de grond. Het dak van de parkeergarage bedekt Stebru met een duinlandschap en de begane grond zal bestaan uit commerciële ruimten.

Zeezicht verrijst op de rand van het voormalige Norfolk terrein. Dit gebied is volop in ontwikkeling tot een stedelijke plek met het strand en de haven om de hoek. Een mix van bedrijvigheid, horeca en wonen moet het gebied de komende jaren tot een aantrekkelijk woon-werkgebied maken. Er worden in totaal 700 woningen gebouwd. 

Zeezicht is door Stebru ontwikkeld in samenwerking met Catella, de gemeente Den Haag, Klunder Architecten, Constructie Adviesbureau S3, Nieman Raadgevende Ingenieurs, Mees Ruimte en Milieu en Spindler Installatietechniek. Stebru verzorgt de realisatie.