Catella investeert €26 mln in residentiële ontwikkeling Arnhem-Zuid

Catella Investment Management Benelux heeft een wooncomplex gekocht in Arnhem-Zuid. De ontwikkeling in de wijk De Laar is voor € 26 mln verworven van Verdistaete Living. De bouw start deze maand.

Het project betreft een transformatie van een voormalig logistiek centrum voor bibliotheken met een perceelgrootte van ruim 10.000 m2 aan de Zeelandsingel. Het complex wordt omgevormd tot een wooncomplex, bestaande uit 92 appartementen, 900 m2 commerciële ruimte, 104 bergingen en 96 parkeerplaatsen. De appartementen variëren in grootte van 27m2 tot 118 m2. Ruim twee-derde van de appartementen varieert van 30 tot 50 m2. De appartementen met een oppervlakte van 70 m2 en meer krijgen een eigen buitenruimte.

Jos Klinge, senior acquisitiemanager bij Catella IM Benelux: “Arnhem is een snelgroeiende stad met een groot woningtekort. Vanwege het hoge afwerkingsniveau en de grootte zijn de appartementen niet alleen geschikt voor ouderen, maar ook voor andere doelgroepen, zoals jonge stellen.” Oplevering is voorzien in het eerste kwartaal van 2023.

Loyens & Loeff verrichtte de juridische en fiscale due diligence, terwijl PVM Eindhoven de technische due diligence uitvoerde.

img
Redacteur
Profiel