Capreit koopt voor € 164 mln 942 woningen

Capreit heeft de Eagle-portfeuille van Vesteda gekocht, een portefeuille met 18 woningcomplexen met in totaal 942 appartementen.

De complexen staan in zeven grote steden in Nederland. 91% van de panden is na 1970 gebouwd. De bezettingsgraad in de portefeuille bedraagt momenteel ongeveer 98%. Capreit betaalde € 163,8 mln voor de portefeuille, die werd gefinancierd door Capreit’s Euro Acquisition and Operating Facility.

‘We blijven uitbreiden in de robuuste Nederlandse multi-residentiële markt’, aldus Mark Kenney, ceo van Capreit. ‘De Nederlandse huurmarkt voor woningen blijft zeer gefragmenteerd, met een sterke vraag naar huurwoningen gedreven door een acuut woningtekort, hoge bevolkingsgroei en een sterke macro-economische basis. Capreit is van plan deze portefeuille beschikbaar te stellen aan het European Residential Real Estate Investment Trust (Eres) wanneer Eres in staat is deze te verwerven.’

Als een van Canada’s grootste particuliere verhuurders, is Capreit (Canadian Apartment Properties Real Estate Investment Trust) een op groei gericht investeringsfonds dat 61.189 wooneenheden beheert, in en nabij grote stedelijke centra in Canada, Nederland en Ierland.

Rubens Capital Partners begeleidde Capreit bij deze transactie.