Camping Fort Oranje voor € 6,5 mln onder de hamer

Een onbekende bieder heeft woensdag tijdens de veiling van de roemruchte camping Fort Oranje in Zundert een bod van bijna € 6,5 mln uitgebracht.

De camping van de familie Engel werd geveild door Vastgoed Veiling onder auspiciën van notariskantoor Rox Legal. De veiling stokte aanvankelijk op € 4,1 mln, maar in de afmijnfase kwam er nog een bod van € 6,45 mln binnen.

Huisjesmelker

De in 2022 overleden Cees Engel, die ooit als huisjesmelker een miljoenenoprotpremie van de gemeente Rotterdam ontving, kocht camping Fort Oranje in 2002. Reeds twee jaar later kwamen er klachten over criminaliteit en de abominabele leefomstandigheden van campingbewoners binnen, maar pas na de uitzending van de serie Fort Oranje: Camping of Krottenwijk in 2017 kwam de gemeente echt in actie. Ze legde beslag op de grond en opstallen, nam het beheer over en ontruimde Fort Oranje. De familie Engel wordt nu aansprakelijk gesteld voor de gemaakte kosten van € 5 mln.

Permanente bewoners

De nieuwe eigenaar van het campingterrein, 24 hectare groot, zal in conclaaf moeten met enkele permanente bewoners, die eerder stukjes grond van Cees Engel kochten. Overigens is het nog niet zeker dat Zundert het hoogste bod accepteert. De gemeente maakt gebruik van het recht van beraad om het bod en de bieder te onderzoeken.

Fort Oranje heeft officieel als bestemming recreatie. Oud-mede-eigenaar en zoon Jan Engel sorteerde vorige maand echter al voor op een bestemmingswijziging naar wonen. Het is niet duidelijk of Jan Engel uitgesloten was van deelname aan de veiling.