CBRE GI koopt een AH in Den Haag en een wijkwinkelcentrum in Groningen voor PME

PME Pensioenfonds (PME), vertegenwoordigd door MN, heeft een mandaat van € 200 mln gegeven aan CBRE Global Investors om een convenienceretailportefeuille op te bouwen in Nederland en daarvan zijn om te beginnen twee objecten aangekocht.

De eerste acquisities zijn inmiddels succesvol afgerond met de aankoop van een stedelijke Albert Heijn supermarkt aan de Theresiastraat in Den Haag en wijkwinkelcentrum Helperplein in Groningen. De investeringsstrategie van het mandaat richt zich op prime supermarkten en wijkwinkelcentra in stedelijke gebieden. Daarbij heeft het mandaat een sterke focus op duurzaamheid en heeft een lange beleggingshorizon.

De beleggingen worden geselecteerd door CBRE Global Investors op basis van een inhouse ontwikkelde selectietool.

De supermarkt van Albert Heijn in Den Haag ligt op een centrale plek in de stad, namelijk op de kruising van de Theresiastraat en de Laan van Nieuw Oost-Indië, een drukke hoofdstraat in de wijk Bezuidenhout. De winkel, met een vloeroppervlak van circa 1285 m² , is in 2019 door Albert Heijn voorzien van een nieuwe lay-out.

Wijkwinkelcentrum Helperplein ligt in het zuiden van de stad, in de wijk Helpman en aan de hoofdader van de stad Groningen. Het volledig verhuurde centrum heeft een oppervlak van bijna 5000 m² en een goede mix van convenience retail met een full-service Albert Heijnsupermarkt van ruim 2450 m² als anchor tenant. Andere huurders in het wijkwinkelcentrum zijn onder meer Etos, Gall&Gall, Bruna, Kaashandel van der Ley en Bakkerij Meijer. Het wijkwinkelcentrum heeft essentiële voorzieningen in de omgeving, waaronder gratis parkeergelegenheid en een gezondheidscentrum.

CBRE Global Investors is bij de acquisitie van de assets commercieel bijgestaan door Kokelenberg & Ouwehand Vastgoed Adviseurs en juridisch door Houthoff. Bouwfonds Investment Management, die het vastgoed verkocht namens Vastgoed Zèta (Platinum-Oost), is commercieel geadviseerd door Vastgoed Centraal en juridisch door De Brauw Blackstone Westbroek.