Bouwhuis koopt koninklijk hotel in Epe

Vastgoedonderneming Bouwhuis Groep uit Apeldoorn koopt het befaamde Hotel Dennenheuvel in Epe.

Het hotel aan de Heerderweg 27 in Epe verrees in 1912 en heeft een rijke geschiedenis. Van 1943 tot 1948 was het hotel een onderkomen voor de Duitse bezetter en daarna functioneerde het als militair hospitaal voor de geallieerden. Na de oorlog werd het hotel met iedere eigenaarswissel grootscheeps vernieuwd en verbouwd. Sinds 2008 beschikt het hotel, verguld met het predicaat Hofleverancier, over 34 kamers.

Volgens de nog niet volledig verwerkte akte in het Kadaster betaalt Bouwhuis € 2,5 miljoen voor het hotel-restaurant. Wat de toekomst van de horeca-zaak wordt, is nog niet volledig bekend. Via LinkedIn laat Bouwhuis CEO Jonald Bouwhuis wél weten dat “dit schitterende project wordt doorgeplaats naar een zeer bijzonder woon- zorg concept.” Eerder dit jaar kocht Bouwhuis al het Sauna en Wellness Drôme complex te Putten.

Bouwhuis Vastgoed investeert in winkels, kantoren en bedrijfsruimten die langdurig zijn verhuurd aan kwalitatief goede huurders in Nederland, België en Duitsland. Naast het beleggen houdt Bouwhuis Vastgoed zich bezig met vastgoedontwikkeling op het vlak van bedrijfs-, kantoor-, winkel- en woondoeleinden en particuliere zorgconcepten.

Daarnaast is Bouwhuis de partij achter het concept Edelwonen, waarbij kantoorgebouwen worden getransformeerd naar woonruimte voor starters. De locatie voor zo’n project in Nieuwegein dong eerder dit jaar meer naar de Transformatie Award van PropertyNL.

Dit jaar opende het Apeldoornse vastgoedbedrijf bovendien in Deventer de derde vestiging van haar opslagconcept Edelbox, luxe garageboxen voor zzp’ers, ondernemers en particulieren die ook als kantoor- of postadres kunnen dienen.