Bouwfonds IM stoot beheer van vastgoedportefeuille van € 500 mln af

Bouwfonds Investment Management (Bouwfonds IM), een dochteronderneming van de Rabo Vastgoedgroep, heeft weer een stap gezet naar haar uiteindelijke opheffing.

Op 13 november heeft Bouwfonds IM het merendeel van de activiteiten van het bedrijfsonderdeel Commercial Real Estate overgedragen aan Garbe Institutional Capital.

De overdracht bestaat uit de volgende onderdelen:

- Overdracht van de Asset Management mandaten van commerciële vastgoed-portefeuilles van € 500 mln aan Garbe Institutional Capital

- Een aandelenbelang gekocht door Garbe

- Overdracht van een team van medewerkers van Bouwfonds IM verantwoordelijk voor het management van de portefeuilles aan Garbe Institutional Capital 

De transactie past in de strategie van de Rabo Vastgoedgroep om de activiteiten op het gebied van fonds- en vermogensbeheer te verminderen. 

Jaap Gillis, CEO van Bouwfonds IM: ‘We hebben nu de verkoop afgerond van belangrijke delen van onze commerciële portefeuille. We zijn ervan overtuigd dat deze overdracht de beste manier is om de langetermijnbelangen van onze klanten, medewerkers en andere belanghebbenden zo goed mogelijk te waarborgen. Het professionele team dat is overgegaan naar Garbe Institutional Capital, is al een aantal jaren verantwoordelijk voor deze mandaten en heeft een uitstekende uitgangspositie om deze activiteiten binnen Garbe succesvol voort te zetten.’

Marnix Boessenkool, CFO of Bouwfonds IM: ‘We zijn verheugd dat we deze resultaten in de tweede helft van 2018 hebben kunnen realiseren. Dit is een goede uitkomst voor zowel Bouwfonds IM als de Rabo Vastgoedgroep.’

Bouwfonds IM blijft de resterende activiteiten beheren met de huidige directie, bestaande uit Jaap Gillis en Marnix Boessenkool. Het bestuur is nu bezig met het overhevelen van de resterende activiteiten naar andere bedrijfsonderdelen binnen de Rabobank.

De rol van Jaap Gillis zal niet van lange duur zijn. Eerder dit jaar werd bekend dat hij dit kwartaal stopt bij Bouwfonds IM.

In mei zei Gillis in een interview met PropertyNL dat de afbouw van de activiteiten van Bouwfonds IM goed was gevorderd. De beheerportefeuille, in 2012 nog met een omvang van € 7 mrd, had toen nog mandaten voor € 1 mrd. Met de transactie is deze dus weer gehalveerd.