Blokker wil vastgoedportefeuille in Duitsland uitbreiden

HB Capital, de Nederlandse family-office van de familie Blokker, heeft Barings Real Estate Advisers aangetrokken om een retailportefeuille van € 200 à 300 mln samen te stellen in Duitsland.

Barings moet zorg dragen voor de acquisitie en voor het asset management van de portefeuille.

HB Capital wil retailvastgoed verwerven met daarin huurders die zich focussen op de dagelijkse boodschappen. Dat kan ook logistiek vastgoed zijn dat zich richt op retail, wijkwinkelcentra en stand alone (hyper)supermarkten en middelgrote en grotere Duitse steden. Die moeten dan wel liggen in de sterke economische regio's in Duitsland van Hamburg tot München.

HB Capital wil voor de lange termijn beleggen in het Duitse vastgoed. In Nederland heeft de family office zo'n 650 assets in winkel- en logistiek vastgoed. Duitsland is voor HB Capital een nieuwe investeringsmarkt.

Richard Dallinga, managing director real estate van HB Capital: 'De Nederlandse en Belgische vastgoedportefeuille wordt gemanaged door onze eigen organisatie. We hebben geleerd dat lokale expertise de sleutel tot succes is, incombinatie met een ondernemend team ter plaatse.' 

foto: Retailpark Roermond, eigendom van HB Capital