Bijna 900 nieuwe woningen voor Syntrus Achmea in eerste zes maanden

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft in de eerste zes maanden van dit jaar contracten getekend voor 869 nieuwe (zorg)woningen in Nederland. Met deze acquisities is een totale investering gemoeid van ruim 300 mln euro.

'Ondanks het krappe aanbod van nieuwe huurwoningen zijn we erin geslaagd om namens onze klanten een substantieel deel van de nieuwbouw aan te kopen’, zegt Anjelica Cicilia, Acquisition & Development director bij Syntrus Achmea. “Momenteel hebben we echter meer kapitaal beschikbaar dan we momenteel kunnen beleggen. We zouden dan ook graag meer haalbare projecten voorbij zien komen.’

Met drie omvangrijke acquisities is Amsterdam sterk vertegenwoordigd in de nieuwe pijplijn. Syntrus Achmea gaat hier de komende jaren 650 woningen toevoegen aan de markt, voor het overgrote deel in het middensegment. Daarnaast waren er in het eerste halfjaar aankopen in onder meer Nijmegen, Doetinchem en Ede.

Zorgwoningen
Op het gebied van zorgvastgoed werden in Arnhem 44 intramurale wooneenheden gekocht voor de portefeuille van het Achmea Dutch Health Care Property Fund. Deze woningen zijn bestemd voor bewoners met een licht-verstandelijke beperking. De aankoop past in de strategie van het zorgvastgoedfonds om te investeren in inclusieve wijken, waar mensen met en zonder zorgvraag samen wonen en werken.

In een appèl, opgesteld met verzekeraar Zilveren Kruis, heeft Syntrus Achmea onlangs aangegeven klaar te staan om namens zijn klanten substantieel te investeren in nieuwe (senioren)woningen en zorgvastgoed. ‘Daarmee helpen we ouderen aan passende huisvesting en stimuleren we de doorstroming op de woningmarkt’, aldus Anjelica Cicilia. ‘Gelet op het grote tekort aan woningen en het stijgend aantal ouderen is het de hoogste tijd om in actie te komen. We praten hier wat ons betreft al veel te lang over. Laat iedereen zijn verantwoordelijkheid nemen en nu de woorden omzetten in daden.’