Bewoners Vleuterweide boos op ASR

ASR heeft druk op de gemeente uitgeoefend om betaald parkeren bij winkelcentrum Vleuterweide in Utrecht voor elkaar te krijgen. bewoners vinden het chantage. 

Dit heeft het Algemeen Dagblad gepubliceerd op basis van de correspondentie tussen de gemeente en ASR die middels de Wet openbaarheid van bestuur (WOB) openbaar is geworden.

Bewoners zijn ontstemd over het invoeren van betaald parkeren per 1 november op het parkeerterrein aan de voorkant van het centrum en de parkeergarage. Normaal gesproken gaat een uitgebreide inspraakprocedure aan de invoering van betaald parkeren vooraf.

Uit de correspondentie zou blijken dat ASR het terrein huurt van de gemeente. ASR wil het winkelcentrum bereikbaar houden en wilde daartoe bertaald parkeren invoeren. De medewerking van de gemeente werd door ASR verkregen door te dreigen met procedures tegen woningbouwontwikkelingen in de omgeving.

ASR heeft overigens de parkeerdruk al eerder aan de orde gesteld en is daar een procedure over gestart. De Raad van State heeft ASR daarbij twee keer in het gelijk gesteld en de gemeente de opdracht gegeven met een oplossing voor het parkeren te komen.