Beursgenoteerde eigenaren winkelcentra informeren over impact coronamaatregelen

Eurocommercial Properties, Klépierre, Unibail-Rodamco en Wereldhave hebben mededelingen naar buiten gebracht over de impact die crisismaatregelen vanwege het coronavirus op winkels, huurders en huur hebben.

De grote retailbeleggers kregen vanaf de opening maandag flinke klappen op de beurs.

Eurocommercial Properties, dat een notering heeft aan Euronext, waarschuwde al eerder voor de invloed die de situatie in Italië op de resultaten kan hebben. Nu volgen ook updates voor Zweden, België en Frankrijk. Het bedrijf verwacht in elk geval tijdelijk financiële steun aan zijn huurders te kunnen bieden, indien nodig.

Wereldhave, eveneens genoteerd aan Euronext, laat weten dat huurders hun verplichtingen blijven houden, maar het bedrijf zal van huurder tot huurder zien wat de nieuwe situatie is.

Klépierre, eigenaar van onder meer Hoog Catharijne, heeft al waargenomen dat sinds 22 februari het aantal bezoekers van winkelcentra met 30% is gedaald. Het bedrijf verwacht de negatieve impact op zijn resultaten over 2020 niet hoger te zijn dan 4%.

Unibail-Rodamco, dat negentig winkelcentra heeft op twee continenten in twaalf landen, ziet dat in diverse landen winkels gesloten zijn, maar kan nog geen schatting maken van de financiële gevolgen van crisismaatregelen in landen.