Berkley koopt zorgvastgoed in provincie Groningen

Berkley Investments heeft een woonzorgportfolio in de provincie Groningen gekocht, bestaande uit 726 woon- en zorgeenheden in zes woon–zorgcomplexen.

Het gaat om de zorgcomplexen de Blanckenborg (in Blijham), De Wierde (in Grijpskerk), Sint Jozef (in Sappemeer), Borgerspark (in Veendam), ’t Vondelhuys (in Winschoten) en Zorgcentrum Winkheem (in Winsum).

De verkoper is Estea Noorderlicht.

De woningen en zorgcomplexen worden na de aankoop gerevitaliseerd naar een meer efficiënte en mooiere woon- en leefomgeving. Op deze manier levert Berkley een maatschappelijke bijdrage aan het verminderen van het tekort aan woningen voor ouderen en het verkorten van de wachttijd voor een zorgplek.

Berkley is een in Luxemburg gevestigde investeringsmaatschappij die onder andere investeert in zorgvastgoed en ander maatschappelijk vastgoed. Voor zijn portefeuille heeft Berkley de afgelopen drie jaren voor € 850 mln geïnvesteerd in zorgvastgoed in Europa. Doelstelling voor de komende periode is om deze portefeuille uit te breiden tot zeker € 2,0 mrd.

Berkley is bij deze transactie begeleid door zijn investment manager Rosewood Real Estate, die ook het projectbeheer zal verzorgen voor de benodigde revitalisatie van de woningen en zorgcomplexen.