Bergermeer uit Hoorn koopt vastgoedcomplex in centrum Alkmaar

SRLEV, dochter van verzekeraar Vivat, heeft een deels verhuurd complex met kantoren, winkels en  parkeergarage in Alkmaar verkocht aan vastgoedonderneming Bergermeer uit Hoorn.

Het gaat om een complex van 2700 m² (kantoorruimte en winkelruimte) aan de Heul, Koorstraat, Bagijnenstraat met een ondergrondse parkeergarage met 86 plaatsen in de binnenstad van Alkmaar. In dit complex was ooit rechtsvoorganger Hooge Huys Verzekeringen gevestigd.

Het kantoorgebouw is gelegen aan de Heul 28-30, de ondergelegen parkeergarage aan de Bagijnenstraat 13, de winkelunits aan de Koorstraat 16-28 en de kantoorunit is gelegen aan de Bagijnenstraat 11. Het object is gelegen op eigen grond. De kantoorruimte aan de Heul 28-30 omvat 1689 m² vvo kantoorruimte, waarvan de begane grond van 249 m² vvo is verhuurd. De drie winkelunits omvatten gezamenlijk 613 m² vvo, de kantoorunit aan de Bagijnenstraat 11 omvat 180 m² vvo kantoorruimte en zijn allen verhuurd, evenals de parkeergarage.

Op de 1ste, 2de en 3de etage van de Heul 28-30 is 1440 m² vvo gerenoveerde kantoorruimte beschikbaar voor verhuur of transformatie. Tevens is er nog 214 m² vvo aan diverse berging-/opslagruimte beschikbaar aan de Bagijnenstraat 11-13. Een principeverzoek voor transformatie is op 18 oktober 2017 ingediend bij de Gemeente Alkmaar.

De verkoop werd begeleid door Bregman Bedrijfsmakelaardij. Freek de Miranda van Bregman: ‘Gezien de locatie, de kwalitatief goede huurders en de potentie in het complex verwachtten wij veel animo voor de propositie en besloten wij in overleg met de opdrachtgever tot een verkoop bij inschrijving.’