Being Development ontwikkelt kantoor aan de Joan Muyskenweg

Being Development en Steengoed BMA lanceren The Joan: een concept voor de ontwikkeling van een duurzaam kantoorgebouw aan de Joan Muyskenweg 28-32 dat (creatieve) bedrijven een innovatieve werkplek biedt.

Het concept is tot stand gekomen in samenwerking met OZ Architecten en Cushman & Wakefield en broedplaatsontwikkelaars Erwin Schuster en Micha Wijngaarde.

Kenmerkend voor het uiterlijk van The Joan is de open structuur. Naast de grote atria en de houten dwarsverbanden die de gevel sieren, zal vanaf de A10 een transparant, licht en opvallend gebouw verschijnen. The Joan zal daarnaast faciliteren in ‘groene’ experimenten waaronder urban farming: de mogelijkheid om middels inpandige- en dakkassen experimenteel te telen.

The Joan heeft een oppervlakte van circa 15.000 m2 VVO. Door de flexibele indeling kunnen bedrijven van diverse orde en grootte zich er vestigen. In de plint van het gebouw worden innovatieve horeca partijen uitgenodigd om levendigheid en reuring naar het gebied te brengen. Hierbij kunnen partijen gebruik maken van de kassen op het dak.

In combinatie met een makerslab dat is geïnitieerd door Erwin Schuster (Ambachtelijke Broedplaats Cruquius Gilde) en Micha Wijngaarde (Contact Amsterdam, Stork- en Hemburgterrein), wordt de transitie naar een levendige stadsentree binnenkort al gestart.