Bay House Rotterdam krijgt Q-Park parkeergarage

Frame Vastgoed en Q-Park hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten over de realisatie, exploitatie en het beheer van meer dan 500 parkeerplaatsen in het nieuw te bouwen Bay House-complex in Rotterdam.

Dit gebouw verrijst aan de Rijnhavenkade op Katendrecht en omvat, naast de parkeergarage en appartementen, een vijfsterrenhotel, een Jumbo Foodmarket en horeca en winkels. De appartementen kosten tussen € 450.000 en meer dan een miljoen euro. Ze worden privé ontsloten via een conciërge lobby.

Oplevering in 2020
Vanaf 1 oktober dit jaar zullen de bouwwerkzaamheden aan de voormalige European China Center Rotterdam-locatie worden hervat om in fasen tot 2020 Bay House op te leveren. De opening van de verschillende delen van de parkeergarage loopt hiermee synchroon. In de eerste fase zal het om zo’n 500 parkeerplaatsen voor bezoekers en bewoners gaan.

16e locatie in Rotterdam
"We zijn zeer verheugd met deze samenwerking met Frame Vastgoed”, aldus Mark van Haasteren, algemeen directeur Q-Park Nederland. “Dit wordt onze 16e locatie in Rotterdam. Op de Kop van Zuid zijn we al vertegenwoordigd met parkeergarages De Rotterdam, Boston & Seattle en Maastoren. Nu Katendrecht wordt herontdekt en getransformeerd tot high-end hotspot van Rotterdam, zitten we ook daar bovenop. Volgend jaar openen we bijvoorbeeld onze parkeergarage onder de Fenixloodsen.”

Met de ontwikkelingen op Katendrecht stijgt het portfolio van Q-Park in Rotterdam naar meer dan 8500 parkeerplaatsen.