Bank voor de Bouwnijverheid wordt Newomij Financieringen

Bank voor de Bouwnijverheid heeft haar naam veranderd in Newomij Financieringen. De naamswijziging volgt op haar eigen verzoek aan De Nederlandsche Bank (DNB) tot het intrekken van de bankvergunning.

Bank voor de Bouwnijverheid heeft haar naam veranderd in Newomij Financieringen. De naamswijziging volgt op haar eigen verzoek aan De Nederlandsche Bank (DNB) tot het intrekken van de bankvergunning.

Alle activiteiten worden volledig gefinancierd vanuit de moederonderneming Newomij (Nederlandsche Woningfinanciering-Maatschappij), waardoor een bankvergunning om geld van particulieren of via de kapitaalmarkt aan te mogen trekken niet nodig is.

Door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) is inmiddels een vergunning verleend aan Newomij Financieringen. Het AFM toezichtregime sluit beter aan bij de organisatie en dienstverlening van Newomij Financieringen. Hierdoor kan de onderneming zich meer richten op haar commerciële activiteiten, namelijk vastgoedfinanciering, beheer van verenigingen van eigenaars en assurantie-bemiddeling.

De vergunningplichtige activiteiten vastgoedfinanciering en assurantiebemiddeling worden onder de bedrijfsnamen Newomij Financieringen en Newomij Verzekeringen uitgevoerd. Om de dienstverlening met betrekking tot het verenigingsbeheer duidelijker te profileren worden deze werkzaamheden reeds uitgevoerd onder de bedrijfsnaam Newomij VvE Beheer.

‘De verplichtingen die gepaard gaan met het hebben van een bankvergunning, begonnen in toenemende mate beslag te leggen op onze organisatie, terwijl we onze diensten ook zonder bankvergunning kunnen verlenen. De sterke solvabiliteit maakt het opgeven van de bankvergunning daarom voor ons tot een logische stap. De continuïteit van de onderneming en onze dienstverlening veranderen op geen enkele wijze. Integendeel, de regelgeving van de AFM sluit hier beter op aan, zodat wij ons, met een efficiënte organisatie, meer kunnen toeleggen op onze kernactiviteiten’, aldus algemeen directeur Erik-Jan Bulstra.

Newomij heeft zich sinds haar oprichting in 1958 ontwikkeld tot één van de grotere particuliere vastgoedondernemingen in Nederland. De omvangrijke portefeuille bestaat uit woningen, kantoren, winkels en bedrijfspanden. Newomij is aangesloten bij de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland (IVBN).

De portefeuille wordt beheerd door de eigen organisatie onder de naam Huurwel. Het actieve investeringsbeleid is gericht op de lange termijn. Voor de financiering behoeft geen beroep gedaan te worden op banken of de kapitaalmarkt.