Ballast Nedam verwacht verdubbelde omzet in 2019

Erman Ilicak, topman van de Turkse bouwgroep Renaissance, verwacht dat de omzet van Ballast Nedam in 2019 zal zijn verdubbeld ten opzichte van 2016. Toen kwam die uit op € 760 mln.

Dat zegt Ilicak in een interview met het Financieele Dagblad. Renaissance nam vorig jaar het in financiële nood verkerende Ballast Nedam over voor circa € 14 mln. Tegelijk deed de onderneming een forse kapitaalinjectie. In februari vorig jaar verdween Ballast Nedam van de beurs.

Door grote tegenvallers bij infrastructurele projecten, met name het project A15 Maasvlakte-Vaanplein, was het verlies opgelopen tot € 103 mln in 2014. Na de overname heeft de nieuwe eigenaar € 130 mln in het bouwbedrijf geïnvesteerd om het gezond te krijgen. Het verlies kwam vorig jaar uit op € 60 mln, maar dit jaar verwacht Illicak weer operationele winst te maken.

Hij kreeg begin vorig jaar het advies om Ballast Nedam te liquideren, maar Ilicak zag nog voldoende kansen. Hij heeft een reorganisatie doorgevoerd, het hoofdkantoor (foto) gekrompen, kantoren gesloten en niet-kernactiviteiten afgestoten. Er zijn ruimere afspraken met de banken. 
Ballast Nedam mikt op groei in vastgoed, grote complexe projecten als winkelcentra of hoogbouw. Het bedrijf wil uitbreiden in 3 regio's, met name de Randstad. 20% van de omzet moet uit het buitenland komen.

Links: