Cenk Düzyol wordt nieuwe bestuurder Ballast Nedam

Erik van der Noordaa (55) treedt af als bestuursvoorzitter van Ballast Nedam. Zijn rol wordt overgenomen door Cenk Düzyol. Dat heeft de bouwonderneming bekendgemaakt.

Ballast Nedam werd vorig jaar overgenomen door de Turkse Renaissance Group. Düzyol was al lid van de raad van toezicht, sinds 20 november 2015. Hij zal tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering worden benoemd tot bestuursvoorzitter.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering wordt ook Sander Lefevre (42) benoemd tot lid van de raad van bestuur. Hij heeft sinds 2006 verschillende managementposities bekleed binnen het bouwconcern. Lefevre zal zich richten op infrastructuur en utiliteitsbouw.

Serkan Altuntop (35) wordt cfo en eveneens bestuurslid. Hij vervult die rol nu al op interim-basis tot hij op 1 mei 2016 definitief benoemd wordt. Altuntop heeft binnen de Renaissance Group verschillende posities als cfo vervuld.

Renaissance werd in 1993 in Sint Petersburg opgericht door de Turkse ingenieur Erman Ilicak. Het hoofdkantoor is gevestigd in Istanbul en Ilicak is voorzitter van de familieonderneming. Zijn zus Ipek Ilicak Kayaalp nam zijn positie als ceo over. Zij is na de overname ook voorzitter van de raad van commissarissen van Ballast Nedam geworden. Huseyin Avni Akvardar en Emre Baki zitten ook in de RvC.