Ipek Ilicak nieuwe voorzitter RvC Ballast Nedam

Cenk Düzyol wordt benoemd tot nieuw lid van de raad van bestuur van Ballast Nedam als het bod van Renaissance Infrastructure doorgaat. Dan worden ook Ipek Ilicak Kayaalp, Huseyin Avni Akvardar en Emre Baki benoemd tot leden van de raad van commissarissen.

"Cenk Düzyol wordt benoemd tot nieuw lid van de raad van bestuur van Ballast Nedam als het bod van Renaissance Infrastructure doorgaat. Dan worden ook Ipek Ilicak Kayaalp, Huseyin Avni Akvardar en Emre Baki benoemd tot leden van de raad van commissarissen.

Ipek Ilicak Kayaalp wordt dan de voorzitter van de raad van commissarissen. Zij is de zus van de oprichter van het Turkse bouwbedrijf, Erman Ilicak.

Dit is besloten op de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders die vrijdag is gehouden. Renaissance mag het bod gestand doen bij aanmelding van 50% van de aandelen en moet het bod gestand doen bij 65% van de aandelen.

Tevens is besloten decharge te verlenen aan Tjalling Tiemstra en Jan Bout, die zullen terugtreden als lid van de raad van commissarissen indien het openbaar bod gestand wordt gedaan. Leo van Doorne, huidig voorzitter, en Charlotte Insinger blijven in dat geval aan als onafhankelijke commissarissen in de zin van de corporate governance code.

Deze zomer verlaagde Renaissance het bod van € 1,55 per aandeel naar € 0,30 per aandeel als gevolg van wederom gedaalde resultaten. Volgens president commissaris Leo van Doorne heeft het Turkse conglomeraat echter de totale investering in Ballast Nedam niet verlaagd, maar wordt een groter deel gebruikt om het eigen vermogen van Ballast Nedam te verhogen."