Ballast Nedam begint marketing woningen Groene Loper Maastricht

Ballast Nedam Development zet 120 woningen van de woonwijk boven de ondertunnelde A2 in Maastricht in de etalage als opwarmer voor de verkoop vlak na de zomervakantie.

Nadat de barrière, die de snelweg A2 voorheen vormde, ondergronds is gebracht, wordt nu zichtbaar dat de stad Maastricht weer een geheel is geworden. Sinds de ingebruikname is er hard gewerkt aan de bovenliggende woonwijk. Deze wijk heet de Groene Loper en zal spoedig worden voorzien van de eerste woningen.

De Groene Loper als openbaar gebied is reeds opgeleverd waarmee de plek al een sterke identiteit heeft gekregen, ruim voor de verkoop en realisatie van de woningen. Extra plus hiervan voor de nieuwe bewoners is dat zij direct aan een bestaand park wonen. 

Eer komen grondgebonden woningen en appartementen. Ook woon-werk woningen en commerciële plinten zullen bijdragen aan de dynamiek van deze nieuwe binnenstedelijke parklaan.

CO2
Klimaatadaptiviteit in het gebied, wat belangrijk is om bestendig te zijn bij toekomstige veranderingen in het weerbeeld, wordt concreet ingevuld met het afkoppelen en vasthouden van regenwater en er is geen lokale CO2 uitstoot. 

De vijf architectenbureaus Atelier Brink, DAT Architecten, HilberinkBosch, Mathieu Bruls en HumbleMartensWillems tekenden voor de 120 woningen. Dit heeft geleid tot een grote diversiteit van woningen die de basis gaan vormen voor een groot deel van het noorden van het plan.

Het aanbod van de eerste fase zal bestaan uit 60 koopwoningen, 60 appartementen waarvan 15 koopappartementen en 45 huurappartementen.

Er is een grote variëteit aan woningen met oppervlakten tussen de 110 m2 en 210 m2 GO. De appartementen variëren tussen de circa 80 m2 GO en 150 m2 GO met één penthouse van 200 m2.

Auto delen
Parkeren geschiedt op kleinschalige parkeerhoven achter de woningen waar de bewoners over minimaal één parkeerplaats beschikken. De grondgebonden woningen worden energieneutraal en voor de appartementen is dat het doel. Daarnaast wordt in het project elektrische deelmobiliteit aangeboden waarmee de bewoners een deelauto kunnen gebruiken op de momenten dat zij deze nodig hebben.

De prijzen zullen gaan variëren tussen 2,5 ton tot boven 5 ton voor grondgebonden woningen en appartementen. De verkoop zal starten na de zomervakantie.