BPD start bouw 68 appartementen in Noordwijk

Aan de rand van de groene nieuwbouwwijk Offem Zuid in Noordwijk komen 68 sociale huurappartementen.

De woningen worden ontwikkeld door BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Van Rhijn Projectontwikkeling samen met woningstichting Stek en worden gebouwd door Van Rhijn Bouw.

Theo van der Plas, ontwikkelingsmanager bij BPD namens de ontwikkelingscombinatie: ‘BPD en Van Rhijn Projectontwikkeling leveren met 250 van de in totaal 750 nieuwe woningen een bijdrage aan de diverse nieuwe woningen die nodig zijn.’

Bas Bulten, projectontwikkelaar nieuwbouw van Stek, is blij dat de bouwstroom voor sociale huurwoningen in Noordwijk kan doorgaan. ‘Het project Northgo hebben we net opgeleverd en het is goed dat we nu in Offem Zuid aan de slag kunnen. Noordwijk heeft in de sociale huursector nog een achterstand heeft te halen.’

Het integrale plan voor de wijk neemt de ruimtelijke kwaliteit van de Voorstraat als uitgangspunt. Deze statige architectuur wordt doorgetrokken in de nieuwbouwwijk. Extra zonnepanelen op het dak van het appartementencomplex maken de woningen energiezuinig, hiermee voldoen ze aan het energieverbruik van nul-op-de-meter.

Alle appartementen zijn gesitueerd rondom een inpandige ‘open' corridor met daklichten. Hierdoor komt er veel daglicht in het hart van de gebouwen en is volop ruimte voor contact en verbinding. In totaal komen er 13 tweekamerappartementen van 46 m² en 55 driekamerappartementen van 70 m². De woningen worden door Stek verhuurd aan een brede doelgroep, van starters tot senioren. Ze worden waarschijnlijk in de eerste helft van 2023 opgeleverd.