BPD en BAM Wonen ondertekenen overeenkomst voor 51 woningen in Arnhem

Gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development) en BAM Wonen hebben de overeenkomst ondertekend voor de realisatie van 51 woningen in het Gashouderskwartier in Arnhem.

Het Gashouderskwartier is het eerste project dat wordt gerealiseerd in de inclusieve stadswijk het Nieuwe Kadekwartier. In de tweede fase van het Gashouderskwartier realiseert BAM Wonen veertig koopwoningen en elf huurwoningen voor het BPD Woningfonds.

Op de locatie waar het Gashouderskwartier wordt gerealiseerd, stond vroeger de gasfabriek met bijbehorende gashouders. Het centrale plein heet daarom het Gashouderplein. OpZoom architecten heeft in de gevels van de nieuwe woningen elementen laten terugkomen die verwijzen naar de typerende constructieve stalen kruizen van de fabriek.

Het woningaanbod in het Gashouderskwartier bestaat uit drielaagse hoek- en rijwoningen. Alle woningen hebben kenmerkende industriële details zoals sheddaken, opvallende raampartijen, betonnen kaders en stalen elementen. Het gehele Gashouderskwartier is ontworpen door drie verschillende architecten.