BAM verlaagt winstprognose

Vanwege hogere kosten voor enkele projecten verlaagt BAM de vooruitzichten voor de marge naar 1%. De koers ging op maandag met bijna 25% onderuit. 

Eerder voorspelde BAM een hogere marge dan 2,1%, wat het niveau van 2018 was. Nu gaat BAM uit van een marge van het gecorrigeerde resultaat vóór belastingen van rond 1% voor heel 2019. 

Redenen zijn dat er hogere kosten worden verwacht voor een infraproject en enkele utiliteitsbouwprojecten in Duitsland (circa € 65 mln) en een project van BAM International (circa € 25 mln). BAM verwacht de kosten op den duur deels te kunnen verhalen, maar boekhoudregels schrijven voor de kosten nu al in hun geheel mee te nemen. 

BAM benadrukt dat het met Bouw en Vastgoed, Pps, in het VK en in Ierland wel goed gaat. 

De gestegen kosten worden deels veroorzaakt door veranderingen in scope en projectvertragingen, waarvoor BAM zegt geen verantwoordelijkheid te dragen. BAM is in gesprek met opdrachtgevers over compensatie, wat langdurige processen kunnen zijn. Ook zegt BAM bij tenders nu de geleerde lessen in praktijk te brengen, waardoor er een betere balans tussen risico en balans moet ontstaan.

Eind 2017 moest BAM ook al bekendmaken dat het bedrijf problemen had bij de bouw van de Zeesluis bij IJmuiden. 

Laatste nieuws

Evenementen