Axa koopt voor € 1 mrd logistiek vastgoed

Axa IM Real Assets heeft voor € 1 mrd een Europese logistieke portefeuille van Gramercy Property Europe overgenomen. De portefeuille bevat ook assets in Nederland.

In Nederland gaat het onder andere om het distributiecentrum van H&M in Tiel, het distributiecentrum van verhuis- en archiveringsbedrijf Hulshoff Group in Amsterdam, distributiecentra van de Pacombi Group in Oud-Beijerland en het logistieke centrum van Kuehne + Nagel aan de Atoomweg in Utrecht van 60.500 m².

39 assets
De overgenomen portefeuille bestaat in totaal uit 39 voornamelijk logistieke assets verspreid over Nederland, Duitsland en Frankrijk. In totaal gaat het om 1,2 mln m2 die volledig verhuurd is aan 27 huurders met een gemiddelde contractlengte van 8 jaar.

86,5% van de portefeuille bestaat uit logistiek waarvan de helft van de assets bestaat uit gebouwen groter dan 50.000 m².

De aankoop zal de bestaande pan-Europese logistieke portfolio van Axa IMRA met een waarde van € 880 mln aanzienlijk versterken. Axa vindt dit een goed koopmoment gezien het tekort aan eersteklas logistieke panden in Europa. De vraag naar distributiecentra is groot gezien de ontwikkelingen in e-commerce en veranderingen in de distributieketen.

CBRE heeft Axa Im Real Assets voorzien van commercieel en technisch advies.