Auris opent nieuw pand aan Ammanplein Rotterdam

In Rotterdam is maandag het Auris Audiologisch Centrum en kantoor voor De Raad van Bestuur en Ondersteunende Diensten van de Koninklijke Auris Groep geopend.

Het gebouw heeft een bruto vloeroppervlak van circa 3000 m². In het gebouw zijn naast een parkeergarage met 22 parkeerplaatsen diverse kantoorfuncties en 20 hoogwaardige akoestische spreek- en onderzoekskamers gerealiseerd. 

Het nieuwe pand staat op historische grond in eigendom van Auris. Tot 2009 stond hier de Rotterdamse dovenschool en het audiologisch centrum van de Koninklijke Ammanstichting. Na de sloop heeft het terrein lange tijd braak gelegen. Inmiddels is er een nieuw gebouw neergezet. Grote raampartijen met rood baksteen en betonnen randen kenmerken het nieuwe Auris pand. De open structuur en vele ramen maken het een licht en transparant gebouw.

Binnen het Auris Audiologisch Centrum worden gehooronderzoeken gedaan. Dat gebeurt in geluidscabines en daar zijn strenge eisen aan verbonden. In het pand wordt gebruik gemaakt van de box-in-box-constructie. Zo voldoet het gebouw aan de hoge eisen van de brancheorganisatie Fenac. Daarnaast is hier ook het kantoor voor de Raad van Bestuur en de Auris Ondersteunende Diensten gehuisvest.

Het gebouw is een ontwikkeling van Waaijer Projectrealisatie uit Voorburg en is ontworpen door Ector Hoogstad Architecten uit Rotterdam.