Arnhem heeft er met Schuytgraaf een nieuw winkelcentrum bij

Arnhemmers hebben er sinds 10 mei weer een up-to-date plek bij om te winkelen. Donderdag werd winkelcentrum Schuytgraaf officieel geopend.

De openinghandeling werd verricht door wethouder Gerrie Elfrink winkelcentrum Schuytgraaf officieel geopend. Dit deed hij samen met vertegenwoordigers van ontwikkelaar en eigenaar van het winkelcentrum Multi Netherlands en de woningcorporaties Vivare, Portaal en Volkshuisvesting Arnhem. Hiermee is het winkelcentrum, gelegen in de gelijknamige wijk in Arnhem-Zuid, als centraal ontmoetingspunt een feit. Winkelcentrum Schuytgraaf heeft 6.000 m2 winkels, horeca en diensten, 64 sociale huurwoningen boven de winkels en parkeerplaatsen. Het winkelcentrum is geheel verhuurd.
Het winkelcentrum heeft een evenwichtige mix van ketens en lokale ondernemers, zoals: Albert Heijn, Gall & Gall, Etos, HEMA, Zeeman, Domino’s, Kwalitaria, Ami Kappers, Zuivelhoeve, Keurslager De Haas, Bakkerij Hilvers, Schuytgraaf Optiek, Primera, Bite Sushi, Strijbosch Thunnissen Makelaars, TerStal, Groente & Fruit Jollerbasi en JanFleur Bloemenhandel. Zeer recent zijn de laatste twee winkelunits verhuurd aan lunchroom Fyn – Food, vintage & design en IJssalon Piazza. 

Francoise Dechesne, managing director Multi Netherlands: 'Bewoners en bezoekers van Schuytgraaf kunnen in hun eigen wijk terecht voor alle dagelijkse boodschappen. De verscheidenheid van winkels in combinatie met een gevarieerd aanbod van horeca zorgen ervoor dat er vanaf vandaag een echte huiskamer in de wijk is. Een mooie plek om elkaar te ontmoeten!'

De woningcorporaties Portaal, Vivare en Volkshuisvesting Arnhem zijn verantwoordelijk voor de 64 betaalbare woningen boven het winkelcentrum. Portaal en Vivare hebben 44 driekamerappartementen gerealiseerd en Volkshuisvesting Arnhem 20 eengezinswoningen. Inmiddels zijn de woningen boven de winkels opgeleverd aan de bewoners. De combinatie van wonen en winkelen draagt bij aan een prettige leefomgeving en de vitaliteit van de wijk. 

Multi Netherlands is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de winkels en Veluwezoom Verkerk Bouw voor de woningen. Multi is ook eigenaar van de winkels en heeft dit project aan haar Nederlandse winkelportefeuille toegevoegd.

De woningcorporaties Portaal, Vivare en Volkshuisvesting Arnhem zijn eigenaar van de woningen. De gemeente Arnhem heeft de aanleg van de openbare ruimte verzorgd.TTDesign, het in-house ontwerpbureau van Multi, is verantwoordelijk voor het planconcept en Geesink Weusten Architecten uit Arnhem voor het ontwerp van het winkelcentrum.