Amvest lanceert assisted living in The Sphinx

Amvest, is gestart met de bouw van The Sphinx in Amsterdam-Noord. The Sphinx is onderdeel van de gebiedsontwikkeling van Amvest Aan het IJ. Met The Sphinx lanceert Amvest Assisted Living, een concept voor senioren die het fijn vinden om samen met generatiegenoten te wonen.

Ook komt er de eerste stedelijke variant van Het Gastenhuis en een buitenschoolse opvang in het gebouw, waardoor straks alle generaties samenleven. Amvest realiseert met The Sphinx 89 vrije sector huurwoningen, 57 Assisted Living-appartementen en 19 woningen in Het Gastenhuis.

Het Assisted Living-concept is een woonvorm ‘tussen thuis en het verpleeghuis’ en biedt senioren de kans om samen te wonen met generatiegenoten, laagdrempelige ontmoetingen te hebben en in een veilige omgeving te wonen. Bewoners kijken naar elkaar om en ondernemen samen activiteiten. Voor mensen met een lichte zorgbehoefte is er een samenwerking met een vaste zorgpartner. Als de zorgvraag van de bewoner verandert, kan de woning hierop eenvoudig worden aangepast.

De bewoners van de Assisted Living-woningen hebben toegang tot een gemeenschappelijke ruimte met een dakterras. Deze ruimte is onderdeel van het community-concept van Amvest voor The Sphinx, waar een gastheer of -vrouw activiteiten organiseert.

Op de begane grond komt de eerste stedelijke variant van Het Gastenhuis. Het Gastenhuis, een partner van Amvest, biedt kleinschalige 24-uurs woonzorg voor mensen met dementie in een huiselijke, open setting. Op de eerste verdieping komt een buitenschoolse opvang met daarboven de vrije sector huurwoningen.

The Sphinx staat in de nieuwe stadswijk Aan het  IJ, met aan de ene kant de nieuw aangelegde tuin van het Shell Energy Transition Campus Amsterdam en aan de andere kant het groene doeplein waar ook The Stack, The Bow en een basisschool aan liggen.

De architect van het gebouw is Geurst & Schulze Architecten, De Nijs is de aannemer. Naar verwachting wordt The Sphinx medio 2025 opgeleverd.

De 57 Assisted Living-woningen en de 19 woningen in Het Gastenhuis worden opgenomen in het Amvest Living & Care Fund en de 89 vrije sector huurappartementen in het Amvest Residential Core Fund.

Aan het IJ is een nieuwbouwproject aan de Noordelijke IJ-oever op het voormalige Shellterrein Overhoeks. Samen met Ymere ontwikkelt Amvest hier ruim 1800 huur- en koopwoningen. Aan het IJ is de woonwijk die deel uitmaakt van de nieuwe wijk Overhoeks.