Start bouw van Kaap aan de oever van het IJ

Deze week is de bouw gestart van het woningbouwproject Kaap in Amsterdam Noord.

Op de kop van de Grasweg in Amsterdam Noord ontwikkelen Amvest en COD samen een project met 70 appartementen.

De appartementen zijn verdeeld over vijf gebouwen, een circulair horecapaviljoen gebouwd op een ondergrondse parkeergarage. Het project wordt gerealiseerd door UBA Bouw uit Uithoorn.

De exclusieve woongebouwen zijn ontworpen door drie verschillende architectenbureaus, elk met hun eigen visie op wonen en design. Bij het ontwerpen van de vijf gebouwen: Coast, Horn, Blanc, Verde en York, is gezorgd voor een eigen karakter en uitstraling voor elk gebouw, maar samen vormen ze een krachtig geheel. Daarnaast heeft het een prachtig uitzicht over ’t IJ.

De appartementen hebben een oppervlakte van 70 tot 345 m². Er zijn allerlei leuke Amsterdamse hotspots om de hoek en een directe pontverbinding binnen loopafstand naar de overkant van het IJ. Amvest en COD realiseren Kaap in het nieuw te ontwikkelen groene oeverpark. Het maakt deel uit van de volledige ontwikkeling van kop van de Grasweg.

Powerhouse Company nam Kaap Coast en Verde voor zijn rekening, Orange architects ontwierp Kaap Horn en het kleinere zusje Kaap York. Kaap Blanc staat op naam van NEXT architects en ook het circulaire horecapaviljoen is van de hand van NEXT architects. Naar verwachting worden de woningen in tweede helft 2024 opgeleverd.