Amvest geeft groene obligatie uit en verlengt bestaande leningen

Het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund) heeft met de succesvolle eerste uitgifte van een groene obligatie van € 300 mln op de internationale kapitaalmarkten uitvoering gegeven aan haar strategie om de financieringsstructuur verder te diversifiëren.

De groene obligatie heeft een looptijd van 5,5 jaar, een coupon van 3,875% en krijgt een notering aan Euronext Dublin. Hij werd bijna vier keer overtekend. Voorafgaand aan de uitgifte zijn de revolverende kredietfaciliteit van € 450 mln en € 300 mln aan bestaande leningen vroegtijdig verlengd en is een Baa2 credit rating met ‘positive outlook’ van Moody’s verkregen.

‘Door de nieuwe investment grade credit rating met ‘positive outlook’ en de succesvolle afronding van de financieringstransacties, hebben we onze financieringsstructuur verder geoptimaliseerd en toegang gekregen tot nieuwe kapitaalmarkten. Onze gediversifieerde financieringsstructuur biedt een solide basis om verdere groei van onze portefeuille van moderne, betaalbare woningen te realiseren,’ zegt Niclas von der Thüsen, Director Finance & Risk bij Amvest Investment Management.

Verlenging

De verlenging van de bestaande leningen van € 300 mln werd gearrangeerd door Deutsche Hypo en ING, wat hun langdurige steun voor het ARC Fund benadrukt. ABN Amro, BNP Paribas, ING en SMBC ondersteunden het ARC Fund bij de verlenging van de revolverende kredietfaciliteit van € 450 mln en traden op als ‘joint bookrunners’ voor de uitgifte van de groene obligatie. Van Lanschot Kempen trad op als financieel adviseur voor het ARC Fund bij het rating traject en de financieringstransacties. A&O Shearman trad op als juridisch adviseur voor het ARC Fund voor de financieringstransacties, Clifford Chance trad op als juridisch adviseur voor het EMTN-programma en Bond Advocaten als juridisch adviseur voor de verlenging van de bestaande leningen.

Amvest Investment Management beheert zo’n 22.000 vrijesector- en sociale huurwoningen, ondergebracht in drie portefeuilles: het Amvest Residential Core Fund, het Amvest Living & Care Fund en Separate Accounts. Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PfZW) en Asr zijn de aandeelhouders van Amvest.