Amvest Residential Core Fund koopt 167 nieuwe huurwoningen

Het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund) heeft in april 167 huurwoningen in drie nieuwbouwprojecten gekocht.

Het gaat hierbij om woningen in het project Berkhout op Cruquius in Amsterdam, Wilgenrijk in Maassluis en Hortus in Almere. De woningen in Maassluis en in Amsterdam zijn gekocht van het Amvest Development Fund (ADF). De woningen in Almere zijn gekocht van Waterhout CV, een ontwikkelcombinatie van ADF en Dura Vermeer.

 

Berkhout Cruquius Amsterdam

In de gebiedsontwikkeling Cruquius in Amsterdam, op de plek waar voorheen het bedrijf Berkhout Verpakkingen stond, worden 120 woningen gerealiseerd. 44 vrijesectorhuurwoningen, 46 koopwoningen en 30 sociale huurwoningen. Het ARC Fund koopt de 44 vrije sector huurwoningen en de commerciële plint. De woningen worden aangesloten op een WKO-installatie en de daken worden voorzien van mos sedum. De bewoners hebben toegang tot een gemeenschappelijk tuin met ontspannings- en speelvoorzieningen, bloeiende planten en nestkasten. De bouw start na de zomer van 2020 en wordt naar verwachting eind 2022 opgeleverd.

 

Woontoren Hortus Almere

In de wijk Hortus in Almere koopt het ARC Fund een woontoren bestaande uit 60 huurwoningen in het middensegment en 20 vrijesectorhuurwoningen. De woontoren is gesitueerd in de gebiedsontwikkeling Floriade (stadswijk Hortus) in Almere en wordt het eerste woongebouw in deze nieuwe groene wijk. Een belangrijk onderdeel van de wijk Hortus wordt het Arboretum (botanische tuin). Met de bouw van de woontoren is reeds gestart en naar verwachting worden de appartementen begin 2022 opgeleverd. De woontoren wordt aangesloten op duurzaam bodemenergiesysteem (Smart Thermal Grid). Ook worden er vele andere energiebesparende zaken toegepast.

 

Wilgenrijk in Maassluis

Wilgenrijk is een nieuw stukje Nederland tussen Rotterdam en Den Haag. In deze wijk in Maassluis koopt het ARC Fund 43 eengezinshuurwoningen in het middensegment. Deze zijn verdeeld over het deelplan Buitengoed. Het zijn rij- en hoekwoningen, allemaal voorzien van een individuele berging. De woningen zijn gasloos en worden voorzien van een lucht-waterwarmtepomp en zonnepanelen. De bouw van de woningen start deze zomer en de oplevering is naar verwachting eind 2021.

Amvest Investment Management beheert zo’n 20.000 vrijesector- en sociale huurwoningen, ondergebracht in drie portefeuilles: het Amvest Residential Core Fund, het Amvest Living & Care Fund en de separate accounts. De komende jaren realiseert Amvest Development rond de 10.000 nieuwe woningen, voornamelijk huurwoningen in het middensegment. Amvest is in 1997 ontstaan uit een joint venture van Aegon en het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PfZW).