Allianz Tower in Rotterdam in handen van groep investeerders

Een groep investeerders onder leiding van First Sponsor Group heeft de Allianz Tower in Rotterdam overgenomen van Amundi Real Estate, een Franse institutionele belegger.

Het gebouw (19.000 m2) aan de Coolsingel 120 in het Central Business District van Rotterdam is volledig en langdurig verhuurd aan verzekeringsmaatschappij Allianz. Het pand is tussen 2018 en 2020 uitgebreid gerenoveerd en geüpgraded en biedt kantoorruimte, een personeelsrestaurant en een ondergrondse parkeergarage voor 207 voertuigen. Het pand is sinds deze zomer in gebruik bij de verzekeraar. Amundi betaalde eind 2019 € 86 mln voor het voormalige Robeco-kantoor. Het Kadaster biedt geen informatie over de nieuwe eigenaars en de aankoopprijs.

Verkoper werd vertegenwoordigd door CBRE (commercieel), Greenberg Traurig (juridisch en fiscaal) en EY (financieel). Drees en Sommer trad op als technisch adviseur tijdens de transactie. De groep investeerders werd vertegenwoordigd door Loyens & Loeff (juridisch en fiscaal), Savills (commercieel) en CBRE Development Services als technisch adviseur.

img
Redacteur
Profiel