Alle kantoorruimtes Wonderwoods voor oplevering verhuurd

Nog voor de oplevering van Wonderwoods in Utrecht is de volledige 14.700 m² aan kantoorruimtes en 1.000 m² sportschool verhuurd aan in totaal zeven bedrijven. De groene kantoortoren is door ontwikkelaar G&S& (onderdeel van VolkerWessels) gerealiseerd en is eigendom van het ASR Dutch Mobility Office Fund.

Wonderwoods, gelegen in het hart van Utrecht, bestaat uit twee groene torens - in het oog springend door een verticaal bos van ruim één hectare - en in totaal ruim 80.000 m² woon- en kantooroppervlak. Het door MVSA Architects en Stefano Boeri Architetti innovatieve complex combineert moderne architectuur met duurzame bouwtechnieken.

Wonderwoods huisvest na oplevering in totaal zeven kantoorhuurders. In de toren van Stefano Boeri Architetti vestigt SportCity zich op de eerste verdieping met zo’n 1.050 m² verhuurbaar vloeroppervlak (VVO). De sportclub kiest bewust voor de groene, inspirerende omgeving die de toren biedt.

Voor de kantoren in de MVSA-toren hebben vier nieuwe huurders getekend, elk voor verschillende verdiepingen. Sweco, een belangrijke speler in architectuur en ingenieursadvies, zal zijn medewerkers huisvesten op de zesde en zevende verdieping, met in totaal 1.352 m². Tsavo, dat zich richt op het organiseren van verduurzaming, huurt 696 m² op de achtste verdieping. Adesso, een toonaangevend IT-consultancybedrijf, heeft ongeveer 608 m² gehuurd op de negende verdieping en Kramp, grootste leverancier van onderdelen en accessoires voor de agrarische sector in Europa, neemt de tiende en elfde verdieping in gebruik en heeft hiervoor zo’n 1.238 m² gehuurd.

Naast deze nieuwe huurders kozen eerder Henkel, Eurail en Spaces al voor Wonderwoods. Henkel, wereldleider in consumentenproducten en kleefstoffen, betrekt straks een kantoorruimte van ruim 2.500 m², Eurail, het bedrijf achter de Interrail- en Eurail Passen, huurt een kantoorruimte van zo’n 2.230 m² op de vijfde verdieping en Spaces een label van het internationale IWG heeft zich gecommitteerd aan ongeveer 6.000 m² op de tweede en derde verdieping.

Pieter Vandeginste, fund director ASR Dutch Mobility Office Fund: ‘We zijn blij met de huurders die zich gaan vestigen in dit bijzondere kantoor nabij Utrecht Centraal. Dat het voor oplevering al volledig verhuurd is laat zien dat Wonderwoods goed aansluit bij de huidige behoefte aan hoogwaardige kantoorruimte, dat hybride werken faciliteert, op een locatie met voorzieningen en in de buurt van grote intercity-stations.’

Namens ontwikkelaar G&S&, is de verhuur van Wonderwoods in handen geweest van CBRE, JLL en BOLD real estate solutions. Op juridisch vlak is G&S& bijgestaan door Habraken Rutten Advocaten. Namens a.s.r. real estate, manager van het ASR Dutch Mobility Office Fund, is Van Gool Elburg Vastgoedadviseurs betrokken geweest. Betrokken adviseurs namens huurders zijn Schoeman (Kramp), JLL (Henkel & Sweco), Brecheisen (Tsavo) en Huurdersland (adesso).