Achmea Real Estate verhuurt aan internationale retailers in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag

Achmea Real Estate heeft de afgelopen maanden in totaal 7260 m² winkelruimte verhuurd aan nieuwe huurders namens het Achmea Dutch Retail Property Fund (ADRPF).

Daarnaast werden meerdere bestaande huurovereenkomsten langjarig verlengd.

Achmea Real Estate verwelkomde JD Sports (Beursplein, Rotterdam), Patagonia (Singel, Amsterdam), BA&SH (Hoogstraat, Den Haag), Elbenwald (Lijnbaan, Rotterdam) en TK Maxx (uitbreiding Grote Marktstraat, Den Haag).

Langjarige verlengingen werden gerealiseerd met Costes, Cotton Club en JD Sports in Rotterdam (Lijnbaan) en met Size in Amsterdam (Kalverstraat).

Binnensteden

Peter Koppers, fondsmanager van het ADRPF: ‘Retailvastgoed heeft een hoog cashflowrendement in vergelijking met andere vastgoedsectoren, terwijl de risico’s sterk zijn verminderd. De markt kent nieuwe toetreders, expanderende retailers en steeds meer ‘andere’ gebruikers zoals leisure, horeca en publieke functies.’

Met name de grootste binnensteden presteren goed volgens Koppers en worden gewaardeerd door consumenten én retailers. De strategie van het ADRPF is gericht op de beste binnensteden en wijkcentra. Het aantrekken van sterke retailers onderstreept deze strategie.

Achmea Dutch Retail Property Fund De portefeuille van het ADRPF kent momenteel een omvang van circa € 850 mln en een bezettingsgraad van 98%. Duurzaamheid is een belangrijk thema voor het Fonds. Zo heeft ruim 90% van de portefeuille een A-label of beter en scoorde het ADRPF 5 sterren in de toonaangevende GRESB-benchmark.