Accresco koopt nieuwbouwlocatie in Rotterdam

De Rotterdamse ontwikkelaar Accresco heeft de Vredevorstkerk en sloop/nieuwbouwlocatie Hof van Telders aan de Teldersweg in Rotterdam-Schiebroek gekocht van woningcorporatie SOR.

De opbrengst van de verkoop heeft een positief effect op de liquiditeitspositie van de corporatie.

Accresco wil op deze plek huurappartementen realiseren. Hoeveel appartementen en in welke prijsklassen  wordt nog door de ontwikkelaar uitgewerkt.

SOR heeft in het huidige ondernemings- en herstelplan weinig investeringsruimte voor nieuwbouw. De focus ligt op het uitvoeren van groot onderhoudsprojecten en het ombouwen van bestaand zorgvastgoed naar zelfstandig, betaalbaar wonen. De aantrekkende woning- en bouwmarkt was reden om de nieuwbouwlocatie Hof van Telders nu te verkopen.

In eerste instantie was het een gezamenlijk project met Havensteder. De nieuwbouw zou op de plek komen van de Vredevorstkerk, eigendom van SOR, en enkele naburige gebouwen van Havensteder. In 2012 besloot SOR de ontwikkeling van haar deel in het project stil te leggen. De belangrijkste reden voor dat besluit was dat door vertraging in het project de marktsituatie en financiële omstandigheden nadelig waren gewijzigd. Het was op dat moment financieel en markttechnisch voor SOR niet verantwoord om verder te gaan met het project.